Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

Kivien puhdistaminen

Joskus kivet tai kiteet joista erityisesti pidät eivät tunnu enää niin hyviltä kuin ennen. Siihen saattaa syynä olla niihin kertynyt negatiivinen värähtely. On siis tullut aika puhdistaa kivet. Puhdistaminen ei ole fyysinen vaan henkinen toimenpide. Se on erityisen tärkeää uusille kiville ja myös ennen terapia istuntoa. Mitä kirkkaampi kivi sitä voimakkaampia energiataso. Puhtaan kiteen tunnet siitä, että se näyttää kirkkaalta, tuntuu kylmältä ja ikään kuin hienokseltaan ‘pistelisi’ kättä. Negatiivisen värähtelyn vallassa oleva kivi taas tuntuu raskaalta, kuumalta ja ehkä myös hieman likaiselta.

On useita tapoja puhdistaa kiteitä ja poistaa niiden negatiivista energiaa. Tässä muutamia vihjeitä.

Merisuolassa: Merisuola on yksi perinteisistä puhdistusaineista. Se poistaa tehokkaasti negatiivista energiaa ja tasapainottaa energiakenttiä. On suositeltavaa suorittaa suolakäsittely aina kun ostat uuden terapiakiven tai joka kerta kun valmistaudut kiviterapiaan. Suolaa voidaan sekoittaa veteen tai vaihtoehtoisesti käyttää kuivana. Sekoita kupillinen suolaa ja 2 kupillista vettä keskenään. (Määrät riippuvat astian koosta ja kivienmäärästä, mutta suhde on aina sama). Kaada seos lasiseen tai keraamiseen astiaan. Aseta puhdistettavat kiteet kärki alaspäin seokseen ja anna vaikuttaa yön ylitse. Käyttäessäsi suolaa kuivana laita merisuola lasiseen astiaan ja hautaa kiteet siihen kärjet alaspäin. Jos puhdistat kivistä valmistettuja kaulaketjuja kuivasuolaus on paras tapa niiden puhdistamiseen. Huomio: ruokasuolaa ei saa käyttää, koska se sisältää alumiinia ja muita haitallisia kemikaaleja. Käsittelyn jälkeen ota kivet astiasta ja huuhtele ne puhtaalla lähdevedellä. Kuivaus esim. pellavapyyhkeellä tai vaikkapa kuunvalossa ikkunalaudalla.

Kuunvalossa: Kuunvalo on erittäin hyvä tapa poistaa kivien negatiivista säteilyä. Sijoita kivet ulos kuunvaloon mieluiten täydenkuun aikana. Käyttökertojen määrä ja kivien laatu määräävät miten usein puhdistusta tarvitaan. Voit kokeilla myös ripustaa kivikaulaketjusi puuhun jossa kuunvalo voi puhdistaa ne jolloin voit hyödyntää myös puista säteilevän positiivisen värähtelyn.

Ulkoilmassa: Pidä kiviä vesisateessa vähintään vuorokauden ajan. Nopeuttaaksesi prosessia aseta kivet kasvien lähelle. Tämä on hyvä tapa puhdistaa ne sillä kivethän ovat osa luontoa ja värähtelytason korjaaminen niille ‘ominaisessa’ ympäristössä on suositeltavaa.

Teessä: Tämä on tehokas tapa silloin, jos et voi puhdistaa kiviä ulkona. Ota tuoretta tai kuivattua salviaa ja keitä kannullinen vaaleaa teetä. Anna teen jäähtyä. Aseta puhdistettavat kivet lasiseen astiaan ja kaada jäähtynyt tee niiden päälle. Lisää astiaan kokonaiset tai pilkotut salvian lehdet. Anna seoksen hautua yön ylitse. Seuraavana päivänä poista lehdet ja huuhtele kivet lähdevedellä. Vesijohtovesi saattaa sisältää haitallisia kemikaaleja joten sen käyttöä ei suositella.

Yrteissä: Vähän edelliseen viittaava tapa puhdistaa kiteitä on haudata ne kupilliseen kuivattuja yrttejä. Suositeltavia yrttejä ovat ruusun terälehdet, salvia ja mirhami. Näitä tuotteita on saatavissa hyvin varustelluista alan liikkeistä. Tämä on hellävarainen ja miellyttävä tapa puhdistaa kiteesi ja mikä parasta se ei vie aikaasi yhtään sen kauemmin kuin merisuolakäsittelykään.

Savussa: Polta suitsukeastiassa salviaa, setriä, “Dragon’s Blood” nimistä hartsia tai jotain suitsuketta ja pidä kiviä astiasta nousevissa eteerisissä virtauksissa. Myös kivien pitäminen kynttilänliekin lähettyvillä on todettu puhdistavan niitä.

Vedessä: Aseta kivet muoviseen siivilään ja pidä niitä kylmän virtaavan veden alla ainakin 5 minuutin ajan. Muista että kiteiden kärkien tulee osoittaa alaspäin, että negatiivinen energia valuu pesualtaaseen. Toimii ainoastaan vedellä joka ei sisällä kemikaaleja. Tämä on nopea ja helppo puhdistustapa, mutta kaikki kivet eivät siedä em. käsittelyä. Malakiittia, Sodaliittia, Turkoosia ja Lasuriittia (Lapis Lazulia) ei saa liottaa vedessä, sillä ne ovat huokoisia ja imevät veden itseensä. Niille suositellaan puhdistusta kuunvalossa.

Pitäminen muiden kivien seassa: Jos kivesi ovat todella pieniä niin voit puhdistaa niitä asettamalla ne kvartsi tai ametisti kivien joukkoon. Kasaa puhdistettavista ja kvartsi/ametisti kivistä kasa ja anna vaikuttaa mielellään vähintään vuorokausi. Myös ametisti- tai kvartsiontelot sopivat hyvin pienille kiville ja kaulaketjuille. Aseta kivet ontelon sisään. Muista puhdistaa myös ontelo ja välittävät kivet kerran tai kaksi kuukaudessa.

Hiekassa: Jos edellä mainitut keinot eivät toimineet toivotulla tavalla tai jonkin kiven puhdistaminen tuottaa ongelmia, niin tämän keinon pitäisi tehota. Hautaa kiteet kosteaan hiekkaan tai maahan kärki alaspäin. Kiviä ei saa suojata pussilla tms. vaan niiden on saatava suora kontakti maaperään. Peitä kivet ja anna vaikuttaa vähintään vuorokausi. Tämä puhdistaa kivet, mutta ota huomioon, että kivien kiilto voi kärsiä.

Auringonvalossa: Kiteitä voi myös puhdistaa/ladata auringonvalossa. Aseta kiteet esim. ikkunalaudalle auringonpaisteeseen hetkiseksi. Osa jalokivistä ei pidä voimakkaasta auringonvalosta, sillä se aiheuttaa niille värin haalistumista yms.

Seuraavat kivet voivat vaurioitua suorassa auringonpaisteessa: Akvamariini, Ametisti, Apatiitti, Aventuriini, Berylli, Fluoriitti, Kunziitti, Ruusukvartsi, Savukvartsi, Safiiri ja Sitriini.